20 Σεπ 2010

My eye liner for a gold tooth


Όταν

θύμα προσγειώθηκα
στον τόπο όπου τα εσπεριδοειδή ανθίζουν τρώγοντας μόνο κρέας

- σ’ όποιο μαυσωλείο μπήκα την ίδια δίαιτα αντάμωσα

ένας κουακέρος γύφτος καθόταν κάτω από δέντρο καρπών μεστό
Τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω χάνονταν μες στο χώμα
ενώ δίπλα του μικροσκοπικός τάφος
σφράγιζε την σιγουριά της μη διαφυγής των κερδών.
Ένα χρυσό δόντι είχε πάρει προαγωγή και ως υψηλόμισθος αξιωματούχος στο αριστερό μάτι κυριαρχούσε.
Καθάριζε ένα πορτοκάλι με ένα μικρό μαύρο σουγιαδάκι και στόλιζε με τις φλούδες το ελάχιστο μνημείο θανάτου. Στον δεξί καρπό του δεμένο ένα σχοινάκι με το οποίο συγκρατούσε κάποια κλαψιάρικα σύννεφα.

«Τσακωνόμουν με τους δραπέτες μου, είπε κλαίγοντας από το δεξί.
Οι άπιστοι θωμαϊτες έλεγαν πως θα συνεχίσεις την ικανοποιητική πτώση αλλά εγώ είχα μια ανεξήγητη πίστη στα φαρισαϊκά πόδια σου.

Πάρε ένα κομμάτι πορτοκάλι. Δεν παχαίνει.

Λοιπόν; πότε βαρέθηκες να σβήνεις το ένα τίποτα μετά το άλλο;
Γέμισε το τασάκι σου με στάχτες άνεργων αποριών. Γόπες αποτυχίας ξεχειλισμένο αλλά εσύ ήσουν τόσο απασχολημένη με το να ανάβεις την μία μετά την άλλη που δεν κατάλαβες πότε άδειασε το πακέτο.
Κατέληξες να πνίγεσαι σε μια γουλιά λέξεων
Και να κουράζεσαι στην ευθεία του eye liner, από δόντια άστεγη και με ρώγες τόσο κουρασμένες που αναπαύτηκαν σε κοντόφθαλμα φθαρμένα σύρματα.
Σου τελείωσαν και τα μαύρα πουλιά, συνέχισε ειρωνικά. Πόσα να βρεις σ’ αυτόν τον κόσμο που όλα νοικιάζονται ερήμην και χρώμα αλλαξοπιστούν; Στο όνομα της ανοδικής κατάρρευσης δεν έχω ματαδεί ανθρώπους πιότερο απελπισμένους.

Πάρε ένα κομμάτι πορτοκάλι. Έχει και βιταμίνη C. Μόνο τις επιθυμίες παχαίνει γι’ αυτό πρόσεξε την υπερβολική κατανάλωση. Οδηγεί σε μάταιη διόγκωση» τελείωσε μασουλώντας με τα αιχμηρά του δόντια τον ζουμερό καρπό.

Πως θα μπορούσα όμως να μην γνωρίζω την αλήθεια; Πέρασα πολλές αυγές ως μισθωτή ερωμένη των πολυφήμιων ερωτήσεών μου. Και τώρα που έφτασα εδώ μου λες πως ξέχασα το μάτι να χρυσώσω;

Τον άφησα εκεί να τρώει πορτοκάλια με το αριστερό μάτι να διατάζει και το δεξί να θρηνεί. Η κοιλιά του πρησμένη αδυνατούσε να αναστήσει τα παπούτσια που είχαν τα δέντρα θάψει στο πλευρό του.

Εγώ
συνέχισα να κατρακυλώ
με το eye liner τέλεια εφαρμοσμένο στ’ αλαφροίσκιωτα μάτια μου


Μαρία Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Dark Virtual Poetry

Dark Virtual Poetry σημαίνει αποκάλυψη της Σκοτεινής Ανθρώπινης Πλευράς. Δεν στοχεύει στην Εσταύρωση Πιστεύω ούτε στη γελοιοποίηση Ηθών. Δεν υποκύπτει όμως στους συντηρητικούς ευνούχους, αξιολύπητα τέκνα μιας ανέραστης, νεκρής κοινωνίας. Δεν διαφημίζει , δεν ψάχνει για οπαδούς. Ίσα Ίσα τους απεχθάνεται . Ενδιαφέρεται Μόνο για αληθινούς φίλους αναγνώστες. Σκοπός της Μαρίας Ρ. η Απομυθοποίηση Ανθρώπων και Θεών.Δεν υπάρχει προορισμός και οι διαδρομές είναι ασχημάτιστες.

Η Γη πυρπολείται απο υπ-ανθρώπους αλλά εμείς ακόμα υπάρχουμε και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη ξιφολόγχη των λέξεων

Αλλά πάντα
υπάρχει το αύριο
που γεννά νέες προσδοκίες
νέα αινίγματα
νέα θαύματα

Σήμερα θ’ αρκεστούμε
στη σιωπή


Μ.Ρ
Οι υποτελείς μέρες
σπαταλώνται άνετα
στην αυτοτελή μας δυστυχία
καθώς τρέφονται
τα γύφτικα ερπετά
απ'την αυτάρκεια
του πόνου μας


Μ.Ρ.

Alex Papadiamantis

Blog Archive