13 Ιουν 2012

Ένα αναμφισβήτητο γεγονός

Ο θάνατος έχει μιαν αυτάρκεια, μιαν αλαζονική ανωτερότητα. Σαν οτιδήποτε που είναι σίγουρο ό, τι θα συμβεί. Είναι μια βεβαιότητα. Όπως το τεράστιο, ασάλευτο νερό μυστικής λίμνης που ταράσσεται στιγμιαία από την πτώση μιας πέτρας αλλά διώχνει γρήγορα από πάνω του, την προσωρινή γνώση. Η πέτρα έχει μια ψευδαίσθηση, μια λανθασμένη πεποίθηση. Στέκεται καμαρωτή στις όχθες του αμίλητου νερού και καμώνεται πως αυτή επέλεξε το που θα ακουμπάει την ύπαρξή της. Μέχρι ένα μεσημέρι που ένα αγόρι περπατά αφηρημένο χωρίς να προσέχει τίποτα γύρω του. Είναι ερωτευμένο και κλωτσάει χωρίς δεύτερη σκέψη την πέτρα. Σαν οτιδήποτε ετοιμόρροπο, σαν το μαντήλι που κοσμεί τα μαλλιάς μιας κοπέλας και ξάφνου ο άνεμος το παρασέρνει και το ακουμπάει γελώντας στα χέρια μιας γριάς.

Ο θάνατος έχει μια αδιαφιλονίκητη ανεξαρτησία. Είναι μια εδραιωμένη συνείδηση. Σαν οτιδήποτε που είναι σίγουρο ό, τι θα συμβεί. Είναι μια βεβαιότητα.

Ένα αναμφισβήτητο γεγονός.


Μαρία Ροδοπούλου

Dark Virtual Poetry

Dark Virtual Poetry σημαίνει αποκάλυψη της Σκοτεινής Ανθρώπινης Πλευράς. Δεν στοχεύει στην Εσταύρωση Πιστεύω ούτε στη γελοιοποίηση Ηθών. Δεν υποκύπτει όμως στους συντηρητικούς ευνούχους, αξιολύπητα τέκνα μιας ανέραστης, νεκρής κοινωνίας. Δεν διαφημίζει , δεν ψάχνει για οπαδούς. Ίσα Ίσα τους απεχθάνεται . Ενδιαφέρεται Μόνο για αληθινούς φίλους αναγνώστες. Σκοπός της Μαρίας Ρ. η Απομυθοποίηση Ανθρώπων και Θεών.Δεν υπάρχει προορισμός και οι διαδρομές είναι ασχημάτιστες.

Η Γη πυρπολείται απο υπ-ανθρώπους αλλά εμείς ακόμα υπάρχουμε και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη ξιφολόγχη των λέξεων

Αλλά πάντα
υπάρχει το αύριο
που γεννά νέες προσδοκίες
νέα αινίγματα
νέα θαύματα

Σήμερα θ’ αρκεστούμε
στη σιωπή


Μ.Ρ
Οι υποτελείς μέρες
σπαταλώνται άνετα
στην αυτοτελή μας δυστυχία
καθώς τρέφονται
τα γύφτικα ερπετά
απ'την αυτάρκεια
του πόνου μας


Μ.Ρ.

Alex Papadiamantis

Blog Archive