7 Μαρ 2010

Η δειλή Σκιά της Όλγας


Ήταν πολύ καιρό μετά και αφού είχε τελειώσει η θλιβερή εξιστόρηση της άδειας κούνιας καταμεσής των πάγων. Μόνη της πηγαινοερχόταν με μία και μοναδική σκιά να χοροπηδάει από το ένα σχοινί στο άλλο. Ποτέ δεν καθόταν, όχι Κύριε δεν είναι για μένα η ανάπαυση έλεγε και μετά έπιανε να τραγουδά στην Όλγα που είχε εξοριστεί σε μια ακρόπολη μεσογειακή χωρίς να προλάβει ούτε έναν μύθο της εποχής των παγετώνων να αποστηθίσει με τρόπο σωστό. Συνέχεια τον συλλάβιζε και , μα τους θεούς που χωρίς χέρια απέμειναν – κόπηκαν από την ρίζα. Δεν είναι εύκολο μαθές τόσους ανθρώπους βάρος σε μπράτσα όνειρο να σηκώνεις – ανάποδα τον ιστορούσε, αλαφιασμένη με τα μαλλιά της σε δυο σφιχτές πλεξούδες δεμένα – η μια τον βοριά αναζητούσε όμως η άλλη αρραβωνιασμένη με τον νότο αν θες να ξέρεις ήταν.

Ύστερα πηδούσε από παγόβουνο σε παγόβουνο και η φωνή της σάρκινη έβγαινε από τον ομιχλώδη λάρυγγα «Ένα ένα τ' αγκάθια από τα μάτια τους θα βγάλω και θα διασχίσω ανενόχλητη το άδειο τους μονοπάτι. Εως ότου φτάσω τους φράκτες που χωρίζουν το στόμα από την αλήθεια. Εκεί θα δώσω στις λέξεις όλο μου το αίμα, σπάταλα από τ' απύθμενα στόματα θα χύνονται, γελαστές θα φονεύουν περίσσιο θάνατο που έχει στα δόντια τους σκαλώσει.» Μετά έστηνε τους καθρέφτες στην σειρά και κρυφοκοίταζε την Όλγα, ραντισμένη από τα άνθη μυγδαλιάς μύριζαν τα μάτια της πορτοκάλια και τα χείλη της δροσισμένα από χειρόγραφη αγάπη.

«Έτσι πάντα ξεχνώ τις υποσχέσεις και αφήνω τα σύνορα στην θέση τους. Δεν είναι πάντα δειλία να κοιτάς από απέναντι. Καμιά φορά θέλει όλο το θάρρος ακίνητο η αλήθεια και το όνειρο απόμακρο» έγραφε στο τελευταίο της γράμμα που το ταχυδρόμησε στο διπλανό έρημο παγόβουνο. Παραλήπτης η ηχώ της ...


Μαρία Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Dark Virtual Poetry

Dark Virtual Poetry σημαίνει αποκάλυψη της Σκοτεινής Ανθρώπινης Πλευράς. Δεν στοχεύει στην Εσταύρωση Πιστεύω ούτε στη γελοιοποίηση Ηθών. Δεν υποκύπτει όμως στους συντηρητικούς ευνούχους, αξιολύπητα τέκνα μιας ανέραστης, νεκρής κοινωνίας. Δεν διαφημίζει , δεν ψάχνει για οπαδούς. Ίσα Ίσα τους απεχθάνεται . Ενδιαφέρεται Μόνο για αληθινούς φίλους αναγνώστες. Σκοπός της Μαρίας Ρ. η Απομυθοποίηση Ανθρώπων και Θεών.Δεν υπάρχει προορισμός και οι διαδρομές είναι ασχημάτιστες.

Η Γη πυρπολείται απο υπ-ανθρώπους αλλά εμείς ακόμα υπάρχουμε και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη ξιφολόγχη των λέξεων

Αλλά πάντα
υπάρχει το αύριο
που γεννά νέες προσδοκίες
νέα αινίγματα
νέα θαύματα

Σήμερα θ’ αρκεστούμε
στη σιωπή


Μ.Ρ
Οι υποτελείς μέρες
σπαταλώνται άνετα
στην αυτοτελή μας δυστυχία
καθώς τρέφονται
τα γύφτικα ερπετά
απ'την αυτάρκεια
του πόνου μας


Μ.Ρ.

Alex Papadiamantis

Blog Archive